Oletko aina miettinyt että kumpi on parempaa hiusvahaa, Wella Shockwaves hiusvaha vai tavallinen säärivaha? Jos vastaus on kyllä, niin tämä humoristinen video tuo varmasti vastauksen kaikkiin mieltäsi askarruttaviin asioihin. Katso ja hämmästy!

Ja mitä hiusvahaan tulee, tiesitkö muuten että jo muinaiset Gallialaiset tapasivat tyylitellä hiuksensa sodinkuntoon hiusvahalla? Aivan, luit ihan oikein, muinaiset gallialaiset. Eikä siinä vielä kaikki – nimittäin gallialaisten käyttämä hiusvaha oli myös tietojen mukaan ensimmäinen Euroopassa käytetty hiustenhoitotuote. Saippuat, hoitoaineet ja muut turhakkaat saapuivat markkinoille vasta useita satoja vuosia myöhemmin.

Alun perin vaha on tarkoittanut yksinomaan mehiläisten tuottamaa vahaa, Mehiläisvaha on tyypillisesti kemikaalisesti tuotettuja vahoja ja muita hiustenhoitotuotteita joustavampaa. Kun hiuslakka ja geeli liimaavat hiukset yhteen, hiusvaha muotoilee hiukset pehmeämmin, tehden hiuksista luonnollisemman oloiset. Eläinmaailman mehiläisvahan lisäksi vahaa saadaan myös tietyistä kasveista ja kemikaalisen prosessin kautta öljystä.

Itse asiassa hiusvaha on koko 2000-luvun tehnyt uutta vahvaa tulemista. 1980-luvun hiuslakka / tupeerausbuumin laannuttua vaha on vienyt hiusmuotoilua takaisin klassisemman, luonnollisemman näköiseen suuntaan. 1980 –luvun pörröinen tyyli poiki aikoinaan jopa elokuvan nimeltän Hairspray, eli hiuslakka ajankuvaan kuuluvan, tunnuksenomaisen hiusmuotoilun mukaan.

Jos puhutaan hiustyyleistä yleisesti, hiusten muokkaaminen on jo 1950 –luvulta saakka ollut oleellinen osa nuorisokulttuuria, sekä tiettyyn ryhmään kuulumista. Runsaalla mehiläisvahalla kuosiin laitettu tötterökampaus oli, ja on yhä edelleen tunnusomainen look rockabilly –elämäntapaa ihannoiville teddyille. 1960 –luvun hippiradikalismiin puolestaan kuului oleellisena osana miesten pitkän hiukset, jotka siihen mailman aikaan olivat miehille muuten totaalinen ei. Hiustyyliin voi myös liittyä voimakas poliittinen lataut. Pitkätukkia pidetään ehkäpä yhä edelleen poliittisesti usein vihreinä, kun taas nuorella miehella ajeltu kalju yhdessä pilottitakin kanssa assosioidaan äärioikeistoon kuuluvaksi asiaksi.

Hyvä asia hiustyylien vaihtelussa on kuitenkin moniin muihin kehonmuokkaustrendeihin verrattuna se, että hiustyyliä voi aina muuttaan. Jos kyllästyy pitkätukaksi nimittelyyn, niin aina on mahdollista mennä parturiin. Tai jos on sitä mieltä että oma hiustyyli on liian lattea, niin aina on mahdollista hankkia omaksi purkillinen Wella Shock Waves hiusvahaa, ja muokata oma letti näyttävään ja persoonalliseen muotoon vahan avulla!

Tämän artikkelin sponsoroi Wella

Edellinen artikkeliMr. Knocky on sympaattinen rumpulelu suoraan Japanista
Seuraava artikkeliTulostimellakin voi nyt pelata Doomia