Vaikka nykytekniikan avulla onkin mahdollista tehdä vaikka minkälaisia asioita, niin paikalleen spraymaalin tapaisesti suihkutettavat valaisimet kuulostavat silti lähes käsittämättömältä idealta. Darkside Scientific:n kehittämä LumiLor mahdollistaa kuitenkin juurikin tämän.

Kyseessä on päällyste, joka hyödyntää elektroluminenssia. Tämä ilmiö esiintyy tietyissä aineissa, jotka emittoivat valoa, kun niiden läpi virtaa sähköä. Aiemmin elektroluminenssia on hyödynnetty muun muassa LCD-näyttöjen taustavaloissa, mutta nyt Dark Scientific on kehittänyt tavan suihkuttaa ilmiön tuottavaa päällystettä lähes mihin tahansa pinnalle.

LumiLor levitetään käsiteltävälle pinnalle hieman samalla tavalla kuin spraymaali, mutta tästä poiketen se syttyy hehkumaan sähkövirran avulla. Valmistajien mukaan pinnoite on pitkäkestoinen ja ympäristöystävällinen. Tarjolla on myös lukuisia erilaisia värejä aina vihreästä oranssiin. Ainakin tällä hetkellä aineen käyttämiseen vaaditaan tarkoitusta varten koulutettu henkilö, joten omaa maalipurkkia ei voi vain ostaa kotiin suihkuteltavaksi. Tuotteen internetsivuilta voi kuitenkin hakea päällystystarjousta omalle projektilleen

Lähde

Edellinen artikkeliDARPA:n rahoittama projekti pyrkii nopeuttamaan juoksemista rakettimoottorien avulla
Seuraava artikkeliMr. Knocky on sympaattinen rumpulelu suoraan Japanista