Aikoinaan elokuvien yhteydessä saattoi esiintyä hassulta kuulostava väittämä: ”You wouldn’t download a car”. Tämän oli tarkoitus iskeä piraattileffoja kopioivien sydämiin, mutta lähinnä se kait herätti hilpeyttä. Nykyisin erilaisten ajoneuvojen 3D-malleja voi tosiaankin ladata internetistä ja pikku hiljaa niitä voi myös alkaa 3D-tulostamaan ulos digitaalisesta maailmasta. Local Motors -niminen yritys haluaa olla yksi ensimmäisiä, joka tekee tämän.

3D-tulostettavan ajoneuvon ulkomuoto perustuu yrityksen järjestämän suunnittelukilpailun voittajan ideoimaan malliin. Tulostettava osuus suunniteltiin puserrettavaksi ulos noin 44 tunnissa ja materiaaliksi valittiin hiilikuidulla vahvistettu muovi. Prosessin jälkeen runkoon vielä lisätään esimerkiksi moottori, akku sekä jousitus, joten aivan jokaista ajoneuvon osaa ei sentään printata.

Kirjoitusvaiheessa tulostus oli jo suoritettu ja ajoneuvon kokoaminenkin oli saatu jo aloitettua. Härvelillä on tarkoitus huristaa ensimmäisen kerran tänä sunnuntaina.

Lähde

Edellinen artikkeliBeatballs-projekti muuttaa musiikin lihapulliksi
Seuraava artikkeliVEST – Liivi pyrkii auttamaan kuuroja tärinän avulla