Suomessa ei ainakaan vielä tarvitse pelätä tornadoja, mutta joissakin maissa ne aiheuttavat suurta tuhoa ja loukkaantumisia. Tästä huolimatta riskiseuduilla asuvilla ei välttämättä ole paikkaa, jonne hirmumyrskyn sattuessa voisi käpertyä turvaan. Suomalaisittain hassusti nimetty Tuuli Armor on eräänlainen makuupussi, joka tarjoaa suojaa tuulen heittelemiltä kappaleilta.

Suoja on valmistettu ballistisesta nailonista, jota käytetään muun muassa sotilaiden varusteissa. Kyseinen materiaali kestää jopa metallisten kappaleiden iskut hajoamatta. Tuuli Armorin onkin tarkoitus estää erilaisten kappaleiden syöksyminen kehon läpi. Toisaalta taas pelkät iskutkin omaavat suuren voiman ja saattavat aiheuttaa hengenvaarallisia vammoja, joten aivan täydellistä suojaa tällainenkaan makuupussi ei anna.

Yhteen noin 250 euroa maksavaan suojaan mahtuu kaksi aikuista sekä yksi lapsi.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittävät kirkkaita ajovaloja, jotka eivät häikäise vastaantulijoita
Seuraava artikkeliCanviz tuo GIF-kuvat kodin seinille