shakkikuutio

Rantakelit alkavat Suomen kesän osalta olla pikku hiljaa ohi, mutta se ei estä suunnittelemasta ohjelmaa ensi vuoteen tai sitten ulkomaiden hiekkakentille. Jos aurinkotuolistaan haluaa pelailla myös perinteisempiä pelejä, niin Sandmaster-shakkikuutiot ovat oiva lisä matkalaukkuun.

Sveitsiläisen Diane Bayardin suunnittelemat palikat eivät vielä ole kuluttajien saatavilla, mutta idea niiden takana on vähintäänkin mielenkiintoinen. Setti koostuu siis kahdesta kuutiosta, joista löytyy vastakkaiset muotit kaikille shakin eri pelinappuloille. Härveleiden lisäksi tarvitsee vain piirtää hiekkaan sopiva peliruudukko ja shakin hivuttaminen uimarannallakin voi alkaa.

Nappuloita siirretään painamalla niiden uusi sijainti haluttuun ruutuun ja samalla pyyhkimällä edellinen alue vapaaksi. ”Syödyistä” yksilöistä pidetään kirjaa painamalla niiden kuvat hiekkaan pelikentän vierelle. Tietty tällainen versio shakista mahdollistaa lukuisat erilaiset tavat huijata, mutta kai koko peli perustuu osaltaan yhteiseen luottamukseen. Tuotteesta ei tosiaan ole vielä valmiina kuin idea, joten tällaista shakkia ei pääse ainakaan kovin helposti vielä testaamaan.

Lähde

Edellinen artikkeliElastinen robotti etenee lumessa, vedessä ja tulessa
Seuraava artikkeliTutkijat kehittävät kirkkaita ajovaloja, jotka eivät häikäise vastaantulijoita