Eri maista riippuen ihmiset ovat tottuneet tietyn kokoiseen henkilökohtaiseen tilaan, jota lähemmäksi tuntematonta ihmistä ei yleensä suoraan päästetä. Vaikka esimerkiksi sateenvarjon jakaminen kaatosateessa on hieno ajatus, niin moni ei kuitenkaan tule helposti kutsuneeksi täysin vieraita ihmisiä pienen sateensuojansa alle. Umbrella Here pyrkii tekemään muutoksen tähän.

Kyseessä on pikkuinen laite, joka pyöräytetään sateenvarjon yläosan ympärille. Vekotinta ohjataan Bluetooth:n avulla ja se osoittaa valomerkein henkilöt, jotka ovat valmiita jakamaan sateenvarjonsa muiden kanssa. Laite myös huomauttaa, jos sateenvarjon meinaa unohtaa esimerkiksi kahvilan pöytään. Tämän lisäksi systeemi pitää kirjaa autettujen ihmisten määrästä ja auttaa ottamaan yhteyttä uusiin tuttavuuksiin jälkikäteenkin.

Kotona härveli ilmoittaa eri väreillä ilman lämpötilasta ja muistuttaa ottamaan sateenvarjon tarvittaessa mukaan. Pelkkä tekninen osa ilman sateenvarjoa irtosi kirjoitushetkellä noin 20 euron Kickstarter-hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliSupersize Bed – Nukkumista ranskalaisten seassa
Seuraava artikkeliInsinööriopiskelijat kehittivät saasteita absorboivia kattotiilejä