Jokaiselle auton renkaalle löytyy se tietty optimaalinen ilmanpaine. Turhan tyhjät renkaat saattavat sitten heikentää ajoneuvon ajo-ominaisuuksia tai lisätä kulutusta. Renkaiden painetta ei kuitenkaan jaksa yleensä tarkistaa kovinkaan usein, elleivät ne sitten selvästi näytä erityisen tyhjiltä. FOBO Tire on systeemi, joka tarkkailee ilmanpainetta kuskin puolesta ja ilmoittaa tiedot kätevästi älypuhelimen näytöllä.

Laitteisto koostuu jokaisen renkaan venttiiliin pyöräytettävästä sensorista. Nämä sitten välittävät painetiedot eteenpäin Bluetooth 4.0 -tekniikan avulla. Tarkkaa näkymää voi selata älypuhelinsovelluksen avulla, mutta tärkeimmät ilmoitukset saa myös mukana tulevan erillisen keskusyksikön kautta. Älypuhelimella näkee yksittäisten renkaiden paineet ja saa hälytyksen muun muassa vuotavasta tai liian tyhjästä renkaasta.

Sensorit välittävät tietoa 24/7 ja kestävät yksillä paristoilla toiminnassa jopa kaksi vuotta. Yksi neljän sensorin ja yhden keskusyksikön paketti irtoaa nopeimmille noin 60 euron hintaan. Itsellä tulee lähinnä mieleen se, että tällaiset vekottimet saattavat melko nopeasti lähteä parkkeeratusta autosta näpistelijöiden mukaan.

Lähde

Edellinen artikkeliEXtrace on 3D-tulostin, joka visualisoi tietoliikennettä
Seuraava artikkeliSupersize Bed – Nukkumista ranskalaisten seassa