Olemme muutaman viime vuoden aikana nähneet, että 3D-tulostimilla voi tuottaa kaikenlaista aina elämää helpottavista härveleistä rikolliskäyttöön tarkoitettuihin hilavitkuttimiin. Tällä kertaa tällainen tulostin on kuitenkin valjastettu monen mielestä varmasti hieman epäkäytännöllisempään tehtävään.

EXtrace-niminen laitteisto nimittäin 3D-tulostaa internetin tietoliikennettä. Data napataan yhdestä maailman suurimmasta internetin solmukohdasta, eli Frankfurtissa sijaitsevasta DE-CIX:stä. Tämä tietoliikenne sitten esitetään ohuempina ja paksumpina tulostusviivoina tilanteen mukaan. Yhteen kokonaiseen tuotokseen mahtuu aina kahden päivän tiedot. Lopulliset printit näyttävät lähinnä keskeneräisiltä savivaaseilta.

Systeemin kehittäjillä ei ole jatkoideoita laitteiston suhteen, vaan he ovat jo siirtyneet uusien projektien pariin tämän kokeilun jälkeen. Vaikka tällainen datan 3D-tulostaminen on monen mielestä varmasti tuhlausta, niin ainakin se on yksi uusi tapa visualisoida internetissä liikkuvan tietomäärän suuruutta.

Lähde

Edellinen artikkeliDigitsole – Älykäs lämpöpohjallinen
Seuraava artikkeliFOBO Tire ilmoittaa auton renkaiden ilmanpaineen suoraan älypuhelimeen