Lock bumping” on lukkoseppienkin käyttämä menetelmä, jossa lukko saadaan aukeamaan naputtelemalla tarkoitusta varten suunniteltua avainta lukkopesässä. Aiemmin menetelmä ei ole aiheuttanut kuitenkaan suurempaa ongelmaa turvallisuusalalla, sillä tarkoitukseen sopivien avaimien valmistaminen on ollut turhan vaivalloista. Nyt tähän on kuitenkin pian tulossa muutos 3D-tulostimien ansiosta.

Jos Weyers ja Christian Holler kehittivät systeemin, jossa lukkoja murtavien avaimien tuottamiseen tarvitaan pelkästään avaimenreiästä otettu kuva, tieto lukon pinnien paikoista sekä 3D-tulostin. Apuna käytetään miesten kehittämää ohjelmistoa, joka osaa edellä mainittujen tietojen perusteella kehitellä oikeanlaisen 3D-mallin tulostettavaksi. Pinnienkin paikat pystytään määrittelemään joko kokeilemalla tai sitten lukuisista saatavilla olevista tietokannoista.

Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten tekniikan kehitys voi myös aiheuttaa uusia ongelmia. Tietty esimerkiksi 3D-tulostus on saanut paljon hyvää aikaiseksi, mutta se on myös pikku hiljaa helpottanut rikollisten toimia.

Lähde

Edellinen artikkeliYearka on polkupyörä, jonka varastamista on vaikeutettu nerokkaalla tavalla
Seuraava artikkeliDigitsole – Älykäs lämpöpohjallinen