Varoitus: video sisältää graafista materiaalia leikkauksista

Oculus Rift -virtuaalitodellisuussilmikko on alunperin kehitetty erilaisia videopelejä varten, mutta sille on kuitenkin jo nyt keksitty monenlaisia muitakin käyttötarkoituksia. Tällä kertaa kyseinen härveli on valjastettu auttamaan kirurgiopiskelijoita

Pariirissa sijaitsevassa Hôpital Européen Georges-Pompidou -nimisessä sairaalassa käytettiin kuluttajienkin saatavilla olevaa tekniikkaa leikkauksen tallentamiseksi videosilmikkoja varten. Kuvaamisen hoiti kaksi GoPro-kameraa, jotka oli asetettu leikkauksen suorittaneen lääkärin päähän. Lopputuloksena syntyi korkean resoluution omaava 3D-video, jonka avulla katsoja voi lähes tuntea olevansa paikan päällä leikkaussalissa.

Tällaisen videomateriaalin on sitten tarkoitus toimia apuna opetuskäytössä, sillä yleensä harjoittelijoillakin on jokin tietty tehtävä leikkauksen aikana, eivätkä he täten ehdi seurata kaikkia operaation vaiheita niin tarkasti. Systeemiä voisi sen kehittäjien mukaan käyttää myös vaikkapa uusien leikkaustekniikoiden jakamiseen lääkäreiden keskuudessa.

Lähde

Edellinen artikkeliVoronoi bag – 3D tulostettu laukku muistuttaa hieman reikäjuustoa
Seuraava artikkeliKeksintöjen viikko järjestetään jälleen lokakuussa – ilmoittaudu mukaan nyt!