Videossa ei ole ääntä

Hiljattain esillä on ollut lukuisia erilaisia pienehköjä ja melko yksinkertaisia robotteja, jotka toimivat yhdessä suurempana kokonaisuutena. Harvardin yliopiston tutkijat kehittivät yli tuhannen pienen robotin lauman, joka osaa muodostaa erilaisia kuvioita tasaisille pinnoille.

Järjestelmää varten kehitettiin Kilobot-niminen robotti. Muutaman sentin mittaisesta härvelistä löytyy kolme staattista jalkaa ja se liikkuu eri suuntiin tärinämoottorien avulla. Laitteet pystyvät kommunikoimaan keskenään tai ulkoisen tahon kanssa infrapunavalon avulla. Näitä melko edullisia vekottimia sitten kasattiin huikeat 1024 kappaletta.

Pikkuiset härvelit osaavat muodostaa tehtävää varten suunniteltujen algoritmien avulla melko tarkkaan erilaisia kuvioita pelkän mallikuvan perusteella. Vaikka tällaiset vekottimet eivät vielä muuhun pystykään, niin tutkimuksen tarkoitus olikin lähinnä saada yksinkertaiset robotit toteuttamaan monipuolisia tehtäviä yhteisvoimin.

Lähde

Edellinen artikkeliKiinassa on nyt ravintola, jossa robotit hoitavat ruoanlaiton ja tarjoilun
Seuraava artikkeliVessyl on moderni juomalasi, joka tietää mitä kaadat suuhusi