kännykkäkiini

Mannekiineja on käytetty esittelemään kauppojen vaatetarjontaa jo lukuisia vuosia. Valitettavasti yleensä tällaisten staattisten mallien päällä olevista vaatteista pitää tiedustella erikseen, jos viereen ei ole nyt sattumalta osunut esitellyistä vaatteista kertovaa kylttiä. Nyt Isossa-Britanniassa kokeillaan uudenlaista systeemiä, jossa mannekiinit itse viestittävät vaatetuksestaan Bluetooth-lähettimien avulla.

VMBeacon-systeemi on Iconeme-nimisen startup-yrityksen kehittämä ja se pääsee nyt ensimmäistä kertaa oikeaan tulikokeeseen. Tietoja varten käyttäjän pitää asentaa tarkoitusta varten kehitetty sovellus Android- tai iOS-käyttöjärjestelmällä varustettuun älypuhelimeen. Tämä sitten hälyttää, kun asiakas tulee alle 50 metrin etäisyydelle tekniikalla varustetusta mannekiinista.

Sovellus voi esimerkiksi ohjata suoraan tuotteen sivuille nettikaupassa tai osoittaa vaatekappaleen sijainnin liikkeessä. Vastineeksi tiedoista kauppiaat taas saavat infoa käyttäjien painalluksista sovelluksen sisällä ja voivat näin paremmin kohdistaa markkinointiaan.

Lähde

Edellinen artikkeliMicrosoftin tutkimusprojekti muuttaa tavallisen kameran tunnistamaan syvyyksiä
Seuraava artikkeliWhooshh transport tubes – Kalojen kuljettamista patojen yli