Moni varmasti tuntee Microsoftin valmistaman Kinect-sensorin, josta juuri julkaistiin uusikin malli Xbox One -konsolin yhteydessä. Sensorista saa myös tietokoneeseen sopivan version, jonka avulla pääsee suunnittelemaan erilaisia käsien tai kehon liikkeitä seuraavia sovelluksia. Nyt Microsoftin tutkimusprojekti paljastaa, miten esimerkiksi tavallisen web-kameran saa muutettua yksinkertaiseksi syvyyssensoriksi.

Lyhyesti sanottuna käyttäjän tarvitsee vain poistaa yksi suodin kamerastaan ja asentaa toisenlainen tilalle. Tämän lisäksi tarvitaan vielä muutama infrapunavaloa tuottava LED-polttimo. Tarkemmat rakennusohjeet löytyvät yllä olevasta videosta. Toki laitteen käyttämistä varten tarvitaan vielä sitten sopiva ohjelmisto. Itse kyhätty systeemi tuottaa yllättävänkin tarkkoja tuloksia ja se kykenee jopa lähes yhtä tarkkaan kasvojen tunnistamiseen kuin Xbox One:n Kinect-sensori.

Järjestelmän heikkous piilee kuitenkin siinä, että se pitää aina konfiguroida tietyille pinnoille. Näin ollen, vaikka systeemi tunnistaisi helposti ihmisen kasvot, menee se aivan sekaisin mannekiinin kasvoista.

Lähde

Edellinen artikkeli1/4 Jäljitelmä monsteriautosta aidolla polttomoottorilla
Seuraava artikkeliVMBeacon – Isossa-Britanniassa kokeillaan Bluetooth-lähettimillä varustettuja mannekiineja