Lennokkeja on monenlaisia ja niihin saattaa törmätä niin koululuokissa kuin myös ammattilaisten järjestämissä kilpailuissa. Pteromys on ohjelmisto, joka auttaa suunnittelemaan useammasta palasesta koostuvia lentohärveleitä. Tämän lisäksi softa tekee malleihin tarvittavat muutokset, jotta ne lentäisivät mahdollisimman pitkälle.

Pteromyksen avulla käyttäjä voi suunnitella minkä muotoisia lentäviä kappaleita tahansa ja ohjelmisto saa nämä lentämään. Kyseessä on siis hieman samanlainen systeemi kuin aiemmin tällä viikolla esittelemäni Disneyn algoritmi hyrrille. Systeemin toiminta perustuu tietokantaan, jonne on kerätty mallilennokkien avulla taltioituja lentoratoja. Näiden perusteella pystytään sitten laskemaan, miten erilaiset kappaleet käyttäytyvät ilmassa.

Erityisen hienoksi ohjelmiston tekee se, että se näyttää reaaliajassa suunniteltavan koneen lentoradat ja lisäksi minkä tahansa mallin saa lentokelpoiseksi yhdellä klikkauksella.

Lähde

Edellinen artikkeliAutolla ajamista lintuperspektiivistä
Seuraava artikkeli1/4 Jäljitelmä monsteriautosta aidolla polttomoottorilla