kissatkartalla

Erilaisilla moderneilla kameroilla ja älypuhelimilla napatut kuvat saattavat usein sisältää sijaintitietoja jopa omistajansa tietämättä. Nyt I Know Where Your Cat Lives -niminen sivusto muistuttaa internettiin lähetettyjen kuvien riskeistä hauskalla tavalla.

Sivusto nappaa cat-sanalla merkattuja otoksia erilaisista kuvien jakoon suunnitelluista internet-palveluista, kuten esimerkiksi Flickr:stä ja Instagrammista. Näistä kuvista sitten etsitään mahdolliset sijaintitiedot ja tämän jälkeen ne esitetään Googlen karttapohjalla. Vaikka otosten tiedoista ei käykään ilmi aivan tarkat katuosoitteet, niin paljastavat ne etenkin omakotialueella yllättävän paljonkin tietoa asuntojen omistajista.

Täytyy muistaa, että teknologiaa hyödyntävät varkaat saattaisivat etsiä vastaavanlaisia kuvia vaikkapa tv-tagilla, jolloin paljastuisi varmasti lukuisia kuvia uusista televisioista yhdessä niiden sijaintien kanssa. Kannattanee siis varmistaa, että omista julkiseen jakoon menevistä kuvista on sijaintitiedot poissa.

Kissat Kartalla

Lähde

Edellinen artikkeliTAURUS 2X2 on venäläinen moottoripyörä, joka ei jätä tien päälle
Seuraava artikkeliBunch O Balloons täyttää 100 vesi-ilmapalloa alle minuutissa