Vaikka viidellä sormella onnistuu moni asia aina näppäimistöllä kirjoittamisesta leivonnaisten muotoilemiseen, niin joskus syntyy tilanteita, joissa muutama lisäsormi ei olisi pahitteeksi. Nyt MIT on kehittänyt käteen kiinnitettävän lisäosan, joka tuo mukanaan kaksi suurehkoa lisäsormea.

Kummastakin sormesta löytyy kolme liikkeen vapausastetta ja yhteensä mekanismillä saavutetaan kaikki kuusi kolmiulotteisen avaruuden liikesuuntaa. Lisäsormet liikkuvat automaattisesti sensoreita sisältävän hansikkaan avulla ja osaavat tunnistaa, minkälaista otetta käsi yrittää muodostaa. Härveli auttaa muun muassa avaamaan purkkien kansia tai sekoittamaan kahvia pelkästään yhdellä kädellä.

Vaikka laitteesta olisi varmasti hyötyä etenkin liikuntarajoitteisille, niin helpottaa se myös terveiden ihmisten elämää. Tällä hetkellä kyse on kuitenkin vasta tutkimuskäyttöön rakennetusta härvelistä, joten tällaisia apuvälineitä saadaan vielä odottaa ainakin muutama vuosi.

Lähde

Edellinen artikkeliToyotan uusi tila-auto sisältää lasten valvomista helpottavia ominaisuuksia
Seuraava artikkeliRollScout on yksinkertainen laite, joka varoittaa WC-paperin loppumisesta