nike_fuelbox

Muun muassa juoksukengistään tunnettu Nike valmistaa myös yhtä monista liikuntasuorituksia tallentavasta laitteesta. FuelBand-nimisellä vekottimella jokainen liikuntaa harrastava voi kerätä itselleen pisteitä suorituksistaan. Nike on nyt kokeillut automaattia, joka lahjoittaa erilaisia tuotepalkintoja näitä pisteitä vastaan.

Laite tarjoaa muun muassa sukkia, otsapantoja, paitoja sekä hattuja, eli kalleimmat tuotteet on tietty jätetty kauppojen hyllyille. Halvimmat esineet irtoavat 500 urheilupisteellä ja kalleimpiin uppoaa yli 1000 pistettä. Nämä tulee lisäksi olla tienattu kyseisen päivän aikana.

Nike on siirrellyt automaattia melko nopeaan tahtiin ja firma on kertonut vihjeitä vekottimen olinpaikoista Twitterin kautta. Tällä hetkellä vekotin matkaa ja toimii ainoastaan Yhdysvalloissa. Tietty tällaisen laitteen tehtävä on olla etupäässä mainoksena, mutta on se silti hauska idea. Ehkä joskus tulevaisuudessa muitakin asioita voisi maksaa urheilemalla tienatuilla pisteillä.

Lähde

Edellinen artikkeliZoo Jeans – leijonien repimiä farkkuja
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät ohjelmiston, joka tunnistaa linnun sen laulusta