http://vimeo.com/100711244

Eilen kirjoitin sukeltajille tarkoitetusta kommunikaatiosysteemistä, joka loi oman verkon järjestelmän laitteiden välille. GoTenna toimii hieman samalla tavalla, sillä se auttaa viestittelemään älypuhelimella ilman matkapuhelinverkkoa.

Pieni kapulamainen laite yhdistetään älypuhelimeen Bluetooth:n avulla. Tämän jälkeen se pystyy välittämään esimerkiksi viestejä tai sijaintitietoja toiseen vastaavanlaiseen härveliin. Systeemiä käytetään matkapuhelinsovelluksen kautta. Lisäksi järjestelmällä voi lähettää avunpyynnön, joka välittyy kaikkiin lähistöltä löytyviin GoTenna-laitteisiin.

Sijainnista riippuen yksi härveleistä kykenee ottamaa yhteyttä jopa 80km päässä sijaitsevaan vastakappaleeseen. Tietty vuoristot ja muut radioaaltoja heikentävät kappaleet lyhentävät myös huomattavasti kantomatkaa. Yksi lähetinvastaanotin kestää normaalikäytössä noin 72 tuntia ja jatkuvalla käytöllä noin 30 tuntia lataamatta. Pari tällaista vekotinta voi ennakkotilata noin 110 euron yhteishintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliAqwary Smart Console parantaa sukeltelijoiden välistä kommunikaatiota
Seuraava artikkeliZoo Jeans – leijonien repimiä farkkuja