Radiopuhelimista on apua niin pelastushenkilöille kuin harrastelijoillekin. Valitettavasti sukeltajat ovat jo pitkään joutuneet tyytymään vaihtoehtoisiin kommunikaatiomenetelmiin, sillä suolainen merivesi vaikeuttaa ääni- ja sähkömagneettisten aaltojen etenemistä. Aqwary:n kehittämä systeemi pyrkii helpottamaan sukeltajien välistä kanssakäymistä veden alla.

Uusi Smart Console -niminen järjestelmä muodostaa ultraääniaaltojen avulla verkoston, jonka välillä voi sitten siirtää lyhyitä datamääriä. Näin ollen esimerkiksi jokainen sukelluksella oleva henkilö ja pinnalla odottavat apulaiset pystyisivät näkemään reaaliaikaisesti kaikkien sukeltajien sijainnin, kehonlämmön tai hapen määrän. Järjestelmään voi liittyä kerrallaan jopa 70 ihmistä ja he voivat olla parhaimmillaan jopa noin 100 metrin päässä toisistaan.

Laitteisto osaa myös varoittaa kaikkia osallistujia, jos esimerkiksi yhden sukeltajan happivarasto alkaa olla vähissä. Lisäksi sukeltaja voi tietty myös itse lähettää hälytyksen tarvittaessa. Tällä hetkellä laitteita voi ennakkotilata 599 euron kappalehintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliMIT:n opiskelijat kehittelevät jäätelötaidetta tuottavaa 3D-tulostinta
Seuraava artikkeliGoTenna auttaa lähettämään viestejä ilman matkapuhelinverkkoa