3D-tulostimia on askarreltu käyttämään mitä erilaisempia materiaaleja, mutta kellään ei ole ollut ainakaan tietääkseni vielä aikomusta rakentaa jäätelöä pursottavaa mallia tällaisista tulostimista. Nyt MIT:n opiskelijat ovat kuitenkin ottaneet tämän puutteen hoidettavakseen.

Opiskelijoiden väsäämä laite hyödyntää hieman muunneltua pehmytjäätelöä tuottavaa Cuisinart:n valmistamaa vekotinta, kompressoria sekä nestemäistä typpeä. Tulostimena käytetään niin ikään muunneltua Solidoodlen valmistamaa härveliä. Ideana on sitten se, että jäätelökoneen tuottama pehmis jäähdytetään typen avulla heti sen tullessa ulos tulostuspäästä. Näin se pyritään pitämään koossa erilaisten kappaleiden muodostamiseksi.

Vaikka tulostus tehdäänkin avonaisen pakastimen sisällä ja jäähdytetylle levylle, niin meinaa jäätelö silti sulaa turhan nopeasti koneesta ulos tultuaan. Tästä huolimatta opiskelijat onnistuivat tuottamaan muutamia selvästi havaittavia kappaleita jäätelömassasta. Ainakin projektin parissa työskennelleet saivat omiensa sanojen mukaan syötyä tarpeeksi jäätelöä.

Lähde

Edellinen artikkeliJIBO yrittää olla ensimmäinen ”koko perheen robotti”
Seuraava artikkeliAqwary Smart Console parantaa sukeltelijoiden välistä kommunikaatiota