https://www.youtube.com/watch?v=F1ays-c5wIQ

Jotkut saattavatkin jo tuntea Googlen Project Tango:n, joka tähtää ympäristöstään kolmiulotteista mallia prosessoivan älypuhelimen kehittämiseen. Nyt erilaisten kohteiden mittaamiseen keskittyvä Smart Picture 3D -sovellus on lähtenyt mukaan edellä mainittuun projektiin ja tarjoaa yhden ensimmäisistä hyödyllisistä sovelluksista tälle uudelle systeemille.

Smart Picture 3D -sovelluksen avulla käyttäjä voi napata kohteestaan joko 2D- tai 3D-kuvan. Jälkimmäisen taltiointiin tarvitaan toki siihen kykenevä laite. Otoksesta sitten muodostetaan älykäs malli, josta löytyy miljoonia datapisteitä, joiden välistä etäisyyttä voidaan mitata. Kuvat ja mitat voi jakaa eri laitteiden tai käyttäjien välillä käyttäen mukaan kuuluvaa pilvipalvelua.

Yllä olevalla videolla systeemin toimintaa demotaan Googlen Project Tango -järjestelmän kanssa. Yhdessä nämä kaksi ideaa näyttävät ainakin toimivan hienosti. Kyllä tällainen systeemi toimiessaan toki kelpaisi paperilappujen ja mittanauhojen tilalle.

Lähde

Edellinen artikkeli999eye-niminen systeemi pyrkii auttamaan pelastushenkilöitä live-kuvan avulla
Seuraava artikkeli[Konsepti] Tältä voisi näyttää tulevaisuuden urheiluauton tuulilasissa