99_blog_pic

Yleensä esimerkiksi tulipaloja sammuttamaan ryntäävä pelastushenkilökunta saa tarkan käsityksen vallitsevasta tilanteesta vasta saavuttuaan pelastuspaikalle. Puhelimella hätäkeskukseen soittava ihminen voi toki antaa jotain käsitystä tilanteesta, mutta mikään ei voita omilla silmillä todettua tilannekuvaa. Nyt Iso-Britanniassa kehitellään matkapuhelimilla toimivaa palvelua, jonka avulla tapahtumapaikalta saataisin live-kuvaa heti hätäpuhelun yhteydessä.

Kehitteillä oleva systeemi kulkee valtion hätänumerosta väännetyllä nimellä 999eye. Ideana on siis nimenomaa se, että onnettomuuspaikalle sattuva ilmoittaja voisi välittää viranomaisille suoraan kuvaa tapahtumapaikalta. Näin ollen pelastushenkilöt osaisivat valmistautua toimimaan tehokkaasti heti tapahtumapaikalle päästyään. Nykyäänkin löytyy toki lukuisia sovelluksia, joiden avulla älypuhelimesta voidaan välittää videokuvaa erilaisille palvelimille, mutta nyt kehitettävä systeemi sen sijaan toimittaisi live-videon suoraan vastaanottavalle taholle ilman välikäsiä.

Videon mukana sovellus lähettäisi sitten myös tietoja esimerkiksi kuvauspaikan sijainnista. Järjestelmän kehittämisen aloittanut West Midlands Fire Service koittaa nyt saada muutkin viranomaistahot innostumaan systeemistä.

Lähde

Edellinen artikkeliLG esitteli 18-tuumaista taipuvaa näyttöään
Seuraava artikkeliSmart Picture 3D on älypuhelinsovellus, joka pyrkii korvaamaan mittanauhan