Moni on varmasti joskus jännittyneenä katsellut, miten hämähäkki napsii seittiin juuttuneen kärpäsen poskeensa. Näin ainakin suunnittelijat Jimmy Loizeau sekä James Auger kuvittelevat. Kyseiset miehet ovat nyt kehittäneet viisi erilaista prototyyppiä roboteista, jotka saavat virtansa ”syömällä” hyönteisiä tai hiiriä.

Nämä viisi vekotinta perustuvat eräänlaisiin polttokennoihin, jotka pystyvät yhtä lukuunottamatta tuottamaan juuri ja juuri tarpeeksi virtaa robotin tarpeisiin. Ensimmäinen roboteista muistuttaa pöytää ja se houkuttelee hiiriä ansaansa. Muut neljä taas lähinnä tyytyvät lentävien hyönteisten nappaamiseen. Yksi perustuu kupumaiseen rakenteeseen, jonne hyönteinen sujahtaa sisään, mutta ei löydä tietä enää ulos. Toinen taas hyödyntää hämähäkkien verkkoja, joihin tarttuneet kärpäset robotti napsii talteen pikkuisen kouran avulla.

Kolmas härveli houkuttelee ruokansa polttokennoon UV-valon avulla ja neljäs robotti toimii perinteisen kärpäspaperin avulla. Mikään laitteista ei siis kuitenkaan tuota energiaa mihinkään oleellisempaan käyttötarkoitukseen, vaan lähes ainoastaan vain omaa toimintaansa varten. Tiedä sitten, kuinka paljon kysyntää tällaisille vekottimille loppujen lopulta on.

Lähde

Edellinen artikkeliHappiness Blanket – Peite kertoo lentomatkustajan tyytyväisyydestä
Seuraava artikkeliOulun yliopistossa kehitettiin uusi tiedonsiirtomenetelmä matkapuhelimiin