Lentokoneissa on helppo tuntea olonsa epämukavaksi joko ärsyttävien kanssamatkustajien tai muuten vain tilanpuutteen takia. Nyt British Airways on kehittänyt peitteen, jonka avulla lentohenkilökunta näkee kysymättä, kenellä on mukavaa ja kenellä ei.

Viltti toimii MyndPlayn kehittämän pään ympärille sujautettavan otsanauhan avulla ja se osaa tulkita käyttäjänsä aivoista tulevia signaaleja. Nauha lähettää tiedot Bluetoothin avulla peitteelle, jonka optiset kuidut sitten muuttavat väriään tunnetilojen perusteella. Punainen väri kertoo, että käyttäjä on stressaantunut ja sininen taas vastaa rentoutunutta olotilaa.

Tähän mennessä vekotinta on testattu Lontoon ja New Yorkin välisillä lennoilla ensimmäisen luokan matkustajien keskuudessa. Tulosten perusteella matkustajat olivat hermostuneita nousun ja laskun aikana, mutta hyvää ruokaa ja juomaa saadessaan käyttäjät olivat taas pian rentoutuneita. Tarkoitus on tuoda viltti myös halvemmissa luokissa matkustavien keskuuteen ja tällöin tuloksetkin voivat erota nyt havaituista.

Lähde

Edellinen artikkeliSony aikoo kuvata Tour de France -pyöräilykilpailua lampaiden avulla
Seuraava artikkeliHiirillä ja hyönteisillä itseään ruokkivat robotit tarjoavat viihdykettä omistajalleen