Nykyisistä matkapuhelimista löytyy kaikenlaisia erilaisia tiedonsiirtomenetelmiä aina Bluetoothista NFC-siruihin. Nyt Oulun yliopiston tutkijat ovat kehittäneet matkapuhelimille yhden dataa kuljettavan menetelmän lisää.

Uusi tekniikka perustuu tiedon siirtämiseen puhelimen sisäänrakennetun kompassisensorin avulla. Magneettiset viestit kulkevat ilmassa muuttumattomina ainoastaan muutaman senttimetrin matkan, joten ne voisivat tarjota esimerkiksi turvallisemman tavan maksujen välittämiseen kuin NFC-tekniikka. Systeemiä voisi käyttää myös yhdessä tehokkaampien tekniikoiden kanssa siten, että ainoastaan yhteyden avaava viesti siirrettäisiin tällä menetelmällä.

Yllä olevalla videolla demostroidaan tiedonsiirtomenetelmän toimintaa. Esimerkeissä siirretään niin tekstiä kuin yksinkertaista MIDI-musiikkiakin. Testeissä systeemillä kyettiin kuljettamaan 40 bittiä sekunnissa, joten suurempien datamäärien siirtoon siitä ei valitettavasti ole. Se, että tekniikka ei kuitenkaan varsinaisesti vaadi älypuhelimiin uusia osia, tekee siitä kuitenkin melko kiinnostavan vaihtoehdon.

Lähde

Edellinen artikkeliHiirillä ja hyönteisillä itseään ruokkivat robotit tarjoavat viihdykettä omistajalleen
Seuraava artikkeliKite Bricks kehittelee rakennuspalikoista kasattavia taloja