sormituki

Vaikka robotit hoitavatkin nykyisin lukuisia vaiheita autojen kasaamisessa, löytyy tuotantohihnalta vielä ihmisiäkin. Koneiden kuluvat osat voi helposti korvata uusilla, mutta uuden peukalon hankkiminen työntekijälle voi tulla kalliiksi. Nyt autovalmistaja BMW on alkanut 3D-tulostaa linjastolla työskenteleville henkilöille suojia peukaloiden ympärille.

Tulosteen on tarkoitus tukea sormea ja vähentää rasitusvammoja. Sormilisäkkeet toteutetaan työntekijän kädestä otettujen 3D-kuvien mukaan, jotta ne sopisivat täydellisesti paikoilleen. Palaset sitten tulostetaan pehmeän silikonin ja kovan muovin yhdistelmästä koostuvasta materiaalista. Tällaiset tulosteet auttavat työntekijöitä esimerkiksi painamaan muovisia tulppia kiinni auton runkoon.

Vekottimet ovat saaneet hyvän vastaanoton kokoamislinjaston ihmisiltä ja nyt BMW suunnitteleekin näiden sekä muiden erilaisten 3D-tulostettujen apuvälineiden laajempaa käyttöönottoa.

Lähde

Edellinen artikkeliRay on automaattinen trukki, joka parkkeeraa autosi puolestasi
Seuraava artikkeliSony aikoo kuvata Tour de France -pyöräilykilpailua lampaiden avulla