Toisilta roskien kippaaminen roskakoreihin sujuu luonnostaan ja toiset taas tuppaavat heittämään jätteensä luontoon. Emrals on järjestelmä, joka pyrkii saamaan ihmiset keräämään toisten roskia tarjoamalla digitaalista valuuttaa rojua vastaan.

Systeemi perustuu Ecan-roskakoriin, joka louhii käyttäjillensä Emrals-nimistä digitaalista valuuttaa. Prosessin aloittamiseksi potentiaalisen tienaajan tulee ensin tunnistautua laitteesta löytyvän pikkuisen näytön kautta. Tämän jälkeen koriin pudotettavan roskan (esimerkiksi tyhjän pakkauksen) viivakoodi täytyy skannata järjestelmään. Jos pois heitettävässä kappaleessa ei satu olemaan tällaista koodia, niin siitä tulee napata kuva systeemiin kuuluvan älypuhelinsovelluksen avulla.

Ihmiset voivat myös ottaa kuvia heitä häiritsevistä roskista ja pyytää jotakuta noukkimaan nämä pois heidän puolesta. Palkkioksi voi sitten määritellä erilaisia määriä Emrals-valuuttaa. Toki tämän laitteiston takana on ihan nerokas idea, mutta toisaalta roskien heittäminen perinteiseen metalliseen pönttöön on vain niin paljon nopeampaa ja helpompaa. Järjestelmä on kehitetty lähinnä pelimäiseksi kilpailuksi, joten en osaa sanoa myöskään, onko tätä uutta digitaalista valuuttaa mahdollista muuttaa käyttökelpoiseksi rahaksi.

Lähde

Edellinen artikkeliSiemennestettä keräävä robotti jaksaa yhä yllättää
Seuraava artikkeliPelty on pikkuinen kaiutin, joka saa virtansa kynttilän liekistä