Erilaisia matkapuhelimia lataavia retkikeittimiähän on jo vaikka millä mitalla, mutta tämä yhden kynttilän liekkiin perustuva langaton kaiutin on myös komea sisustuselementti.

Pelty-nimellä kulkeva Bluetooth-kaiutin on suunniteltu Italiassa ja sen virtalähteenä toimii tosiaan yksittäinen kynttilä. Alkuperäinen tarkoitus oli toteuttaa elegantti laite, jota voisi käyttää jopa kynttiläillallisella. Voimanlähteeksi sopii lähes mikä tahansa kynttilä, kunhan se osuu tiettyjen strategisten mittojen sisään. Yhdellä kynttilällä musiikkia voi toistaa jopa 5 tuntia, joten virtalähteen vaihtamisesta ei pitäisi tulla ongelmaa ainakaan yhden illanvieton aikana.

Teknisesti vekotin perustuu Peltier-elementtiin ja virrantuoton tehostamiseksi Peltyn sisältä löytyy korkean lämpötilaeron säilyttäviä osasia. Äänenvoimakkuus ja -laatu yltää valmistajan mukaan muiden matkakaiuttimien tasolle. Laite tulee saataville 8 eri värissä ja halvimmillaan härveli irtoaa noin 150 euron panostuksella sen varainkeruukampanjaan.

Lähde

Edellinen artikkeliEmrals palkitsee roskien kerääjät
Seuraava artikkeliWashboard myi neljännesdollareita hieman niiden arvoa suuremmalla hinnalla