beethoven_gloven

Erilaisia instrumenttejä hyödyntäviltä ammattimuusikoilta vaadittavat kädenliikkeet mahtavien melodioiden tuottamiseen tulevat suoraan lihasmuistista. Ilman harjoittelemista ei kuitenkaan voi yleensä tulla mestariksi ja soittoharrastuksen alkuvaiheilla oikeiden käsien liikkeiden muistaminen voi olla haastava homma. Georgian teknillisessä instituutissa toimiva professori Thad Starner on kuitenkin kehittänyt esimerkiksi pianolla soittamisen opettelua helpottavan hanskan.

Vekotin muistuttaa muuten normaalia sormenpäätöntä nahkahanskaa, mutta sen päällä on suurehko valkoinen keskusyksikkö, josta lähtee johtoja joka suuntaan. Laitteen voi sitten yhdistää Bluetoothin avulla tietokoneeseen ja tämän jälkeen hansikas pyrkii iskostamaan oikeat painallukset soittajan päähän tärinä-ärsykkeiden avulla. Laitetta voisi pianon soitossa avustamisen lisäksi käyttää myös vaikkapa viittomakielen opettamiseen.

Kyseinen hanska ei kuitenkaan ole päässyt ainakaan vielä massatuotantoon, joten uusien harrastusten aloittajat joutuvat tyytymään perinteisiin oppimismenetelmiin.

Lähde

Edellinen artikkeliPatchnride korjaa polkupyörän puhjenneet kumit ulkoa käsin
Seuraava artikkeliPaperLater-niminen palvelu painaa digitaalisen sisällön sanomalehdeksi