Vielä nykyisin paras menetelmä tuottaa rakennuksia sisältää lukuisia ihmistyöntekijöitä. Robotit ja 3D-tulostusmenetelmät kuitenkin kehittyvät melko nopeaa vauhtia, joten lienee vain ajan kysymys, milloin tällaiset tietokoneohjatut härvelit osoittautuvat ihmisiä kätevämmiksi rakentajiksi. The Institute for Advanced Architecture of Catalonia -niminen tutkimus- ja oppilaitos on nyt kehittänyt 3 pienikokoista robottia, jotka rakentavat yhdessä erilaisia kappaleita betonista.

Jokainen näistä vekottimista hyödyntää samanlaista metodia, jolla myös 3D-tulostimet toimivat. Ensimmäinen robotti luo perustan uudelle rakennelmalle, toinen pyörii edellä tuotetun kappaleen päällä muodostaen korkeamman kokonaisuuden ja kolmas laite pystyy tarrautumaan aiempien pursottamaan rakennelmaan tyhjiöimurinsa avulla. Tällä hetkellä laitteet ovat kuitenkin vielä rankasti kehityksen alla ja vaativat muun muassa suuremman keskusyksikön telineeksi ja virtalähteeksi.

Lähde

Edellinen artikkeliFun-iki-lasit kertovat valomerkeillä taskussa olevan puhelimen ilmoituksista
Seuraava artikkeli3D Systems esitteli 3D-tulostimista koostuvaa tuotantolinjaansa