Desert_Wolf_Skunk_400x300

Erilaisille quadkoptereille ja useampiakin propelleja omaaville lentohärveleille on koitettu keksiä vaikka millaisia käytännöllisiä käyttötarkoituksia. Nyt Desert Wolf -niminen yritys on julkistanut oman lentävän robottinsa, jonka tehtävä voi herättää ristiriitaisia tunteita.

Skunk-nimellä kulkeva laite sisältää 4 ilmanpaineella toimivaa asetta, joiden avulla vekotin voi ampua jopa 4000 kpl joko värillä tai pippurisuihkeella täytettyjä tai kokonaan muovista valmistettuja palluroita. Robotti kykenee ampumaan 80 laukausta sekunnissa ja siitä löytyy aseistuksen lisäksi muun muassa lämpökamera sekä kirkkaat strobovalot herättämään vaadittavaa huomiota.

Laitteen käyttämiseen tarvitaan 2 ihmistä, joista toinen hoitaa lentämisen ja toinen ampumisen. 25 ensimmäistä tällaista robottia on jo löytänyt ostajansa, sillä osa Etelä-Afrikassa sijaitsevista kaivosyhtiöistä on tilannut tällaisia laitteita työläisten mielenilmausten vähentämistarkoituksiin.

Lähde

Edellinen artikkeliDrop on älykäs keittiövaaka, joka helpottaa kokkaamista
Seuraava artikkeliUusi älysilmikko auttaa lähes täysin sokeita havaitsemaan lähellä olevia kohteita