MIT kehitti menetelmän, jolla sydämen sykettä voi mitata WiFi-signaalin avulla

Lapsimonitorit ovat monelle tuttuja etenkin kauhuelokuvista, mutta kyllä tällaisilla laitteilla on varmasti myös hyödyllisiäkin käyttötarkoituksia. Videota välittävän systeemin avulla nimittäin näkee, onko pedissään nukkuvalla vauvalla kaikki hyvin. Valitettavasti vekottimet eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä ne eivät sano mitään vauvan hengityksestä tai sydämen sykkeestä. Nyt MIT:n tutkijat ovat kehittäneet systeemin, joka pystyy määrittelemään nämä tiedot matalatehoisen WiFi-signaalin avulla.

Uusi menetelmä kykenee tunnistamaan pienet rintakehän liikkeet, joiden avulla sitten pystytään laskemaan sydämen syke 99% tarkkuudella. Aiemmin tällaisten hyvin pienten liikkeiden mittaaminen langattomasti on ollut ongelmallista, mutta nyt kehitetty systeemi on tarkkuutensa lisäksi edullinen. Laitteistolla voidaan lisäksi tarkkailla kerrallaan jopa neljää henkilöä, joten se sopii lapsimonitorien lisäksi esimerkiksi sairaaloihin tai pelastustehtäviin.

Lähde