origamirazor

Paperiviillot ovat varmasti monelle A4:sia paljon käsitelleelle tuttu juttu. Vaikka sitä ei heti uskoisi, voi tällainen pikkuruinen haava tuntua jopa samalta tai pahemmalta kuin vahingossa veitsellä sormeen sutaiseminen. Nyt suunnittelija Nadeem Haidary on kehitellyt tämän pohjalta idean pelkästä paperista rakennetusta partahöylästä.

Origamien tyyliin taitellut partahöylät koostuisivat kokonaan vedenkestävästä paperista, mutta olisivat toki silti kertakäyttöisiä. Idea on siinä, että jos paperin reuna voi viiltää sormeen haavan, niin miksi se ei sitten leikkaisi myös partaa metallisen terän tapaan. Kyseessä on kuitenkin ainoastaan suunnittelijan päähänpisto ja tällaisia paperisia partahöyliä tuskin tullaan ainakaan lähitulevaisuudessa näkemään kauppojen hyllyillä. Itse en oikein myöskään usko, että tällainen höylä ajaisi karvoja pois metallisen terän tapaan, mutta kokeilemallahan se selviäisi.

Lähde

Edellinen artikkeliMIT kehitti menetelmän, jolla sydämen sykettä voi mitata WiFi-signaalin avulla
Seuraava artikkeliDrop on älykäs keittiövaaka, joka helpottaa kokkaamista