https://www.youtube.com/watch?v=wwBO4PU9EXI

Lisättyyn todellisuuteen perustuvat tekniikat kehittyvät siinä missä muutkin tulevaisuuteen sijoittuvista elokuvista tutut järjestelmät. Vaikka vielä ei olla tieteiselokuvien tasolla, niin monia todellisuutta laajentavia systeemejä on jo käytössä siellä sun täällä. Italian Milanossa sijaitsevassa Sephora-ketjun meikkiliikkeessä voi nyt kokeilla erilaisten luomivärien sopivuutta itselle koskematta lainkaan kyseisiin tuotteisiin.

Järjestelmän on kehittänyt ModiFace-niminen yritys ja se hyödyntää reaaliaikaista kasvonseurantaa. Systeemin avulla käyttäjä voi siis heilutella päätään ja tarkastella, miltä meikit näyttävät eri kulmista normaalin peilin tapaan. Laitteisto toimii tällä hetkellä ainoastaan luomivärien kanssa, mutta sitä voisi todennäköisesti käyttää myös huulipunan tai muiden eri meikkien kokeilemiseen. Vaikka tällaisesta lisätyn todellisuuden systeemistä pääsee nykyisellään nauttimaan vain yhdessä liikkeessä Italiassa, niin menestyksekäs kokeilu kuulemma saattaa levittää laitteistoa muuallekin.

Lähde

Edellinen artikkeliMichiganiin suunnitellaan testikaupunkia automatisoituja autoja varten
Seuraava artikkeliGlance lisää älykellon ominaisuudet normaaliin ajannäyttäjään