pikkuhologrammi

Matkapuhelimiin koitetaan nykyään liittää mitä erikoisempia lisäominaisuuksia, joiden avulla puhelinvalmistajat yrittävät voittaa kuluttajat puolelleen. Nyt Ostendo Technologies Inc. -niminen startup on kehittänyt mikropiirin, joka kykenee esittämään pieniä 3D-hologrammeja.

Firma on väsännyt pientä piiriään jo viimeiset 9 vuotta. Toki myös moni muu yritys on kehitellyt erilaisia systeemejä, joiden avulla voi tarkastella 3D-hologrammeja ilman tarkoitukseen vaadittavia laseja. Nyt julkistettu vekotin erottuukin massasta lähinnä pienen kokonsa ansiosta. Ensi vuonna markkinoille on tarkoitus tuoda vain kaksiulotteisen videon projektoimiseen soveltuva malli, mutta hologrammeihin kykenevän version odotetaan saapuvan tarjolle pian tämän perään.

Toki tällaiselle pikkuruiselle hologrammiprojektorille voi olla hyödyllisiäkin käyttötarkoituksia, mutta itse näen sen valitettavasti jälleen yhtenä uutena ominaisuutena, joka ennen kaikkea imee puhelimen pienen akun tyhjiin muutamassa tunnissa.

Lähde

Edellinen artikkeliXStat – Uusi apuväline auttaa tukkimaan ampumahaavat nopeasti
Seuraava artikkeliInternetsivusto kokoaa elinaikasi tapahtumia helposti ymmärrettävään muotoon