LEGO-palikoita on varmasti käytetty lukuisissa erilaissa ennätyksissä ja ennätysyrityksissä. Toki lähes jokainen voi varmasti todeta yrittäneensä rakentaa mahdollisimman korkeaa tornia näistä palikoista jossain vaiheessa elämäänsä. Maailman korkeimman LEGO-tornin rakentaminen sen sijaan ei ollut aivan yksinkertainen urakka, sillä edellinen Yhdysvalloissa tehty ennätys oli hulppeat 34,4 metriä. Nyt tämä saavutus onnistuttiin kuitenkin rikkomaan muutamalla sentillä.

Uusi torni syntyi Unkarissa ja sillä on mittaa 34,76 metriä. Rakennuspaikaksi valittiin Budapestissä sijaitsevan Pyhän Tapanin kirkon edusta. Huipulta löytyy toki Rubikin kuutio, sillä kyseinen pulmapeli sattuu olemaan kotoisin juurikin tästä maasta. Valitettavasti rakennelma on jo tätä artikkelia kirjoitettaessa purettu, mutta ainakin siitä on muistona yltä löytyvä video ja maininta seuraavassa Guinnessin ennätystenkirjassa. Seuraavan kerran ennätys voitaisiinkin sitten rikkoa Suomessa, mutta keneltä löytyy tarpeeksi LEGO-palikoita?

Lähde

Edellinen artikkeliCarzor on partahöylä, joka kulkee helposti mukana
Seuraava artikkeliXStat – Uusi apuväline auttaa tukkimaan ampumahaavat nopeasti