Microsoftin Kinect taitaa olla yksi ensimmäisistä ruumiin liikkeitä tunnistavista sensorisyteemeistä, joka levisi kuluttajien keskuuteen hieman laajemmin. Vaikka kyseinen vekotin vaikuttava onkin, niin pääsevät nykyiset liikettä tunnistavat tekniikat jo paljon tarkempiin tuloksiin. Yksi liiketunnistusta tietokoneille kehittävä yritys on nimeltään Leap Motion. Kyseisen firman kehittäjäohjelmisto on nyt saanut uuden päivityksen, jonka myötä systeemille on mahdollista tehdä entistäkin tarkempia sovelluksia.

Nyt julkaistu ohjelmisto oli jo aiemmin suljetusti tiettyjen valittujen henkilöiden saatavilla, mutta nyt softa on julkaistu kaikkien kehittäjien käyttöön. Yllä olevalla videolla esitellään uuden ohjelmiston parempaa tunnistustarkkuutta. Kieltämättä omien sormien pienienkin liikkeiden tarkka kopioiminen 3D-malliin näyttää hienolta, mutta varsinaisista käytännön sovelluksista ei tässä vaiheessa voi oikeastaan sanoa vielä mitään. Toki tällainen järjestelmä olisi oiva lisä esimerkiksi joihinkin virtuaalitodellisuussilmikoihin.

Lähde

Edellinen artikkeliRakentelija väsäsi itselleen magneettikengät, joilla voi kävellä vaikka katossa
Seuraava artikkeliGuitdoorbell – Ovikello kitarasta