https://www.youtube.com/watch?v=K-kA5bBlwts

Sydämen pysähtyminen aiheuttaa nopeasti lisää ongelmia, joten hoidon nopeus ratkaisee usein tilanteen potilaan eduksi. Vaikka jokus olisikin opetellut oikeat elvytysliikkeet ja painallustahdin, ei näitä tuppaa välttämättä tosipaikan tullen muistamaan. Cardio First Angel on pikkuruinen laite, joka voi tällaisissa tilanteissa pelastaa potilaan hengen.

Vekotin ohjaa muotoilunsa ansiosta avun antajan painamaan oikeasta kohtaa rintaa ja sen päältä löytyvät ohjeet muistuttavat oikeasta painallusrytmistä. Tämän lisäksi laite antaa merkkiäänen, kun sen käyttäjä kohdistaa potilaaseen sopivan 41kg painon. Härveli toimii ilman virtaa tai paristoja, joten se on aina toimintavalmis.

Vaikka vekotin voi vaikuttaa todella yksinkertaiselta, voi se silti pelastaa jonkun hengen. Valitettavasti tällaisen mukana kantaminen on asia erikseen, vaikkakin laite painaa ainoastaan 130g. Yksi Cardio First Angel kustantaa noin 70 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliSPK-1 lisää moottorin kajakkiin
Seuraava artikkeliKamera ja muistikortti säilöivät kuvat kaksi vuotta merenpohjassa