Vaikka kirjoitankin näitä artikkeleita erilaisista toisiaan erikoisemmistakin tekniikoista ja vekottimista, niin välillä uudet päähänpistot kuulostavat kyllä aivan käsittämättömiltä. En voinut uskoa lukemaani, kun ensimmäisen kerran törmäsin tähän projektiin, jonka tarkoitus on väsätä lentävä 3D-tulostin.

Kaiken lisäksi tämä MUPPette-nimellä kulkeva projekti ei ole lajinsa ensimmäinen, sillä viikko sitten Lontoossa asuva Mirko Kovac väsäsi itselleen vastaavanlaisen systeemin. Kovacin projektin tarkoitus oli kuitenkin vain kehittää tulostin tuottamaan liimamaista ainetta, jonka avulla quad-kopteri voisi tarttua erilaisiin esineisiin. Nyt esiteltävän rakennelman tarkoitus on sen sijaan oikeasti tulostaa kappaleita lennosta.

Systeemiin kuuluu 3 osaa, jotka ovat lento-ominaisuudet tuova quad-kopteri, edellisen pikaisia liikkeitä tasaava nivelliitos sekä tietty 3D-tulostuspää. Projektin takana on suunnittelufirma Gensler ja MUPPette on ollut työn alla nyt jo 13 kuukautta. Tästä huolimatta vielä on pitkä matka ensimmäisiin onnistuineisiin tulosteisiin, mutta luultavasti eniten haasteita aiheuttaa vekotinta ohjaavan ihmisen tarkkuus.

Lähde

Edellinen artikkeliRMDLO on kokoontaittuva siivilä
Seuraava artikkeliSPK-1 lisää moottorin kajakkiin