Ihmisen käyttöön kehitettäviä virtuaalilaseja työstää useampikin firma, mutta harvalle tulisi mieleen, että myös kanoille voi väsätä tällaisia virtuaalitodellisuuteen näkymän avaavia laitteita. Nyt kuitenkin Iowan osavaltionyliopiston apulaisprofessori Austin Stewart on ottanut ohjakset käsiinsä ja alkanut suunnitellut siipikarjalle sopivia virtuaalisilmikoita.

Idea on se, että tällaisten vekottimien avulla sisäkanaloissa koko elämänsä asustelevat linnut kokisivat elävänsä suuressa ulkomaailmassa. Systeemi osaisi seurata kanojen päiden liikkeitä samaan tapaan kuin ihmiskuluttajille suunnatut mallit. Virtuaalitodellisuudessa elävien kanojen toivotaan sitten elävän onnellisemmin kuin häkissä kököttävät yksilöt ja näin ollen tuottavan enemmän ja parempia munia.

Projektin ei ole kuitenkaan tarkoitus mullistaa kanaloita kertaheitolla, vaan nyt käynnissä oleva tutkimus on pikemminkin eräänlainen koe tällaisten järjestelmien toimivuudesta. Kirjoitushetkellä systeemi on vasta suunnittelutasolla, mutta eiköhän kanoillekin vielä joskus saada virtuaalisilmikot päähän.

Lähde

Edellinen artikkeliShots Stats Challenger auttaa parantamaan tennislyöntejä
Seuraava artikkeliMies siirsi ulkonäkönsä reaaliaiksesti virtuaalitodellisuuteen