https://www.youtube.com/watch?v=MFXOs0lHRys

Suomesta löytyy pullojen kerääjiä verotettavaksi asti, mutta valitettavasti kaikissa maissa ei jokainen limupullo nousekaan yhtä nopeasti maasta. Virvoitusjuomajätti Coca-Cola päätti tehdä pullojen kierrättämisestä mielekkäämpää Bangladeshissa sijaitsevassa 15 miljoonan ihmisen Dhakassa ja loi tätä varten pelikabinetin, joka toimii kolikoiden sijaan tyhjillä limupulloilla.

Pelinä toimii klassisen Pong-pelin klooni ja yhdellä tyhjällä pullolla saa yhden kaksinpelin. Systeemiä kuljetettiin kuuteen paikkaan ympäri kaupunkia kuuden päivän aikana. Tässä ajanjaksossa onnistuttiin keräämään tuhansia pulloja jotka sitten taas sulatettiin uusiksi puteleiksi. En sitten tiedä, kuinka hyvin tällainen peli menestyisi kehittyneemmissä maissa, joissa tyhjät pullonsa voi vaihtaa myös rahaksi. Kehittäjillä on tästä huolimatta suunnitelmia mahdollisesti laajentaa samantapaista ideaa myös muihin maihin ympäri maapalloa.

Lähde

Edellinen artikkeliPian potilaat pysytyvät ohjaamaan pyörätuoliaan silmien liikkeillä
Seuraava artikkeliMaksaisitko 15 euroa juuri vapautuvasta pysäköintipaikasta?