Ihmiset ovat kautta aikojen halunneet lentää ja vaikka lentokoneet ovatkin jo arkipäivää, on monen haaveena silti liitää ilmassa lintujen tapaan ilman suurta rautakasaa itsensä ympärillä. Nyt Oculus Rift -virtuaalitodellisuussilmikon ja eräänlaisen robottitelineen avulla on mahdollista päästä räpyttelemään virtuaaliselle taivaalle lähes linnun lailla.

Zürichin taideyliopistossa kehitetty Birdly vahvistaa virtuaalitodellisuuden luomaa efektiä kasvoja päin puhaltavalla tuulettimella sekä omien liikkeiden mukana taipuvalla hydraulisella alustalla. Lentonopeuden kasvaessa myös tuulettimen puhallusteho nousee luoden vahvemman käsityksen liikkeestä. Tämän lisäksi systeemi tuottaa erilaisia tuoksuja sen perusteella, millaisessa ympäristössä käyttäjä lentelee.

Vaikkakin Birdly varmasti tarjoaa aivan uudenlaisen kokemuksen, ei se kuitenkaan välttämättä vielä kykene täyttämään kaikkien toiveita linnun lailla räpyttelemisestä. Jäykähköltä näyttävä systeemi nimittäin vie varmasti osan vapauden tunteesta nopeasti pois. Kyllä tuollaista silti olisi mukava päästä kokeilemaan sopivan lentosimulaattorin kanssa.

Lähde

Edellinen artikkeliMink tuottaa erivärisiä meikkejä suoraan tulostinmusteesta
Seuraava artikkeliPian potilaat pysytyvät ohjaamaan pyörätuoliaan silmien liikkeillä