Meikkiteollisuus on melko suuri ala ja erilaisia meikkejä syntyykin lukuisat määrät vuosittain. Harvard Business School:ssa opiskellut Grace Choi selvitti, että suuri osa erivärisistä meikeistä tehdään sekoittamalla myös normaaleista tulostimista löytyviä värejä keskenään. Näin ollen Choi päätti luoda laitteen, joka hoitaa uusien värien tuottamisen suoraan kotona.

Tuloksena syntyi eräänlainen 3D-tulostin nimeltään Mink. Härveli käyttää perinteisistä väritulostimista löytyvää mustetta, jota myös kosmetiikkateollisuus hyödyntää. Choin kehittämä laite pystyy tällä hetkellä tuottamaan puuterimaisia meikkituotteita, mutta sen on tarkoitus laajentua jatkossa myös voidemaisempien aineiden pariin. Värin voi valita vapaasti mistä tahansa tietokoneensa näytöllä näkyvästä kohteesta ja meikin tuottaminen hoituu samalla tavalla kuin perinteinenkin tulostaminen.

Hiljattain Choin esitteli tulostintaan TechCrunchin järjestämässä Disrupt NY -tilaisuudessa ja samalla tulosti malliksi internetistä nappaamansa värisen luomivärin. Tietty systeemillä on vielä edessään paljon kehitystä ja haateista, mutta ainakin idea sen takana on mielenkiintoinen.

Lähde

Edellinen artikkeliUSB Typewriter Conversion Kit muuttaa vanhan kirjoituskoneen tietokoneen näppäimistöksi
Seuraava artikkeliBirdly – Linnun lailla lentämistä Oculus Riftin avulla