Next Level Aerial Filming muuttaa quad-kopterin automaattiseksi kameramieheksi

http://vimeo.com/90643560

Aiemmin täällä hilavitkutin.com:ssa kirjoittelin kameratelineestä, joka osasi seurata automaattisesti esimerkiksi vedessä surffaavaa ihmistä. Nyt samantapainen idea on viety hieman pidemmälle ja tällä kertaa automaattisia otoksia napsii quad-kopteri.

Next Level Aerial Filming -nimellä kulkeva systeemi koostuu kameramoduulista, joka muuttaa erilaiset quad-kopterit autonomisiksi kameramiehiksi. Koska kyse on pelkästä kamerasta, voi sen kiinnittää moniin erilaisiin lentohärveleihin, eikä tällaisten omistajien tarvitse ostaa kokonaan uutta vekotinta pelkästään kuvaamista varten.

Kuvakulma ja etäisyys valitaan älypuhelimeen asennetun sovelluksen kautta muutamalla sormen liikkeellä. Tämän jälkeen painetaan vain käynnistä-nappia ja quad-kopteri alkaa seurata kohdettaan halutuilla asetuksilla. Systeemi säilyttää asetetun kuvakulman ja etäisyyden vaikka kohde liikkuisi vauhdikkaasti suuntaan jos toiseenkin.

Tällä hetkellä laitteita ei ole vielä myynnissä, mutta kehittäjien kotisivuilta voi tilata uutiskirjeen, joka sitten kertoo milloin näitä on ostettavissa.

Lähde