Lisätty todellisuus kehittyy pikku hiljaa siinä missä kaikki muukin tekniikka. Mielestäni erilaisen digitaalisen sisällön yhdistämisellä aitoon maailmaan voidaan saada aikaiseksi hyvinkin hyödyllisiä systeemejä. Kyseistä todellisuuteen virtuaalisia asioita lisäävää mekanismia on käytetty jo jonkin verran myös peleissä, mutta varsinaisesti siitä ei ole vielä tullut suurta hittiä. Sony julkisti hiljattain pari uutta demovideota, joista voi saada jotain kuvaa tekniikan nykytasosta.

Ensimmäisessä pätkässä firman edustaja kaatelee vettä kahden virtuaalisesti luodun laatikon välillä. Toinen video, jonka nappasin tähän artikkeliinkin, esittelee melko vaikuttavan näköisen demostraation valon vaikutuksesta täysin virtuaalisen mallin varjoihin. Esimerkiksi taskulampulla heijastelemalla pystyy säätelemään niin kappaleeseen kohdistuvia kuin myös siitä syntyviä varjoja.

Vaikkakin kyseessä on vasta tekniikkademo, niin tällaista laajennettua todellisuutta päästään varmasti jossain vaiheessa näkemään esimerkiksi uuden tai seuraavan PlayStationin peleissä.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat yrittävät pysäyttää huonolaatuiset oliiviöljyt keinotekoisen DNA:n avulla
Seuraava artikkeliLunecase on älykäs kännykkäkotelo, joka ei kuluta puhelimen akkua