Lukkojen tiirikointi on eräänlainen taitolaji. Perusperiaatteen voi nopeasti opetella internetistä ja vaadittavat välineetkin saa samaa kautta, mutta nykyisten lukkojen avaaminen tällä menetelmällä voi olla hyvinkin haastavaa aloittelijoille. Forever Lock kuitenkin väittää olevansa lukko, jota ei saa auki edes mestaritiirikoijat.

Vekottimen mukana tulee 3 pienehköä avainta, joista kaksi on pakattu eräänlaisiin kuljetusastioihin. Avaimesta on havaittavissa, että lukon sisältä löytyy perinteiseen tyyliin 7 pinniä, joiden tulee loksahtaa oikeisiin koloihinsa. Lukon tiirikointia ei siis estä varsinaisesti sen sisältä löytyvä mekanismi, vaan enneminkin sen ulkoinen rakenne.

Vekottimesta ei löydy suoraan ollenkaan avaimenreikää, vaan se pitää ensin kiertää esiin. Tämänkään jälkeen kyseisestä reiästä ei ole juurikaan iloa tiirikoijille, sillä se on pelkkä koverrettu lokero ilman lukkopinnejä. Avain kuitenkin sujahtaa kätevästi tähän koloon, jonka jälkeen lukko tulee taas pyöräyttää takaisin alkuperäiseen asentoon. Lopuksi lukon päätä vielä pyöräytetään ja tämä liike hoitaa lukon sisälle jääneen avaimen kääntämisen.

Vaikka kyseessä onkin todella mielenkiintoinen lukko, saa sen tietty murrettua esimerkiksi rälläkällä. Yltä löytyvän videon tehnyt mies toteaa lukkojen olevan vielä niin uusia, että hänkin joutui ostamaan mallinsa suoraan tehtaalta. Näin ollen niiden hinnasta tai saatavuudesta ei vielä ole kummempaa tietoa.

Lähde (You Tube)

Edellinen artikkeliMatkapuhelinrumbaa noin 15 vuoden ajalta osa I
Seuraava artikkeliMatkapuhelinrumbaa noin 15 vuoden ajalta osa II