Selfie-termi tarkoittaa valokuvia, jotka kuvaaja on ottanut itsestään. Tällaisiin usein pikaisesti napsittuihin kuviin törmää etenkin internetissä. Tuotosten laatu on melko vaihtelevaa, sillä yleensä sokkona ei saa kasvojaan haluamaansa kohtaan kuvaa ja esimerkiksi älypuhelimista löytyvät etukamerat ovat yleensä laadultaan hieman heikompia. S.E.L.F.I.E on peili, joka auttaa ihmisiä nappaamaan itsestään juuri haluamanlaisiaan kuvia.

Järjestelmä hyödyntää yksisuuntaista peililasia, jonka toiselta puolelta katsottuna näkee peilikuvansa ja toiselta puolelta voi taas katsella läpi samaan tapaan kuin ikkunasta. Näin ollen kuvattava kohde saa heti tietää, minkälainen valokuvasta tulee ja otoksen nappaa kasvojen- ja hymyntunnistukseen kykenevällä softalla varustettu MacMini-tietokone. Kuvauksen tilasta ilmoittaa peilin läpi hehkuvat LED-valot.

Kaikki elektroniikka löytyy peilin takaa, joten se ei näy lainkaan kuvissa. Valmiit otokset voi jakaa suoraan sosiaalisiin verkostoihinsa tietty peilin kustantaneen yrityksen logolla varustettuna.

Lähde

Edellinen artikkeliKiravan – Matkailurekka täynnä ominaisuuksia
Seuraava artikkeliTaskukokoinen tulostin kulkee mukana ja liikkuu paperin päällä