Etenkin jotkut älypuhelimet ovat ikävänkin tunnettuja niiden huonosta akkukestosta. Kun näyttöjen koko kasvaa ja ominaisuuksien määrä lisääntyy, eivät pienet virtalähteet aina tahdo pysyä perässä kehityksessä. Israelilainen startup nimeltään StoreDot ei kehittänyt pidempään varaustaan säilyttäviä akkuja, mutta sen sijaan firman kehittämät virtalähteet saa ladattua täyteen jopa alle 30 sekkunnissa.

StoreDot esittely tuotostaan Microsoftin Think Next -konferenssissa, jossa Samsung S4:n varaustaso nousi 27 prosentista täydeksi alle 30 sekunnissa. Tätä saavutusta varten älypuhelin oli kytketty uudenlaiseen virtalähteeseen, joka vielä nykyisin on huomattavasti itse matkapuhelinta suurempi. Akku rakentuu orgaanisista peptideistä, jotka esimerkiksi välittävät viestejä ihmiskehon sisällä.

Nyt vekottimen kehittäjät pyrkivät kutistamaan virtalähteensä puhelinten sisään mahtuvaan kokoon. Lopulliset tuotteet tulevat luultavasti olemaan kuluttajille jopa kaksi kertaa kalliimpia kuin normaalit vaihtoakut, mutta toisaalta 30 sekunnin latausnopeus on melko houkutteleva ominaisuus etenkin nykyisillä virtaa ahmivilla älypuhelimilla.

Lähde

Edellinen artikkeliNEX – elektroninen rannerengas vaihdettavilla palasilla
Seuraava artikkeliLand Roverin uusi konsepti tekee autoista läpinäkyviä