Autoihin tulee lisää elektroniikkaa lähes jokaisen uuden mallin mukana. Etenkin maastureistaan tunnettu Land Rover on nyt esitellyt uuden konseptin, joka auttaisi kuskeja näkemään konepellin läpi.

The Transparent Bonnet Concept -nimellä kulkeva konsepti hyödyntää kameroita, jotka on asetettu ajoneuvon eteen. Näiden kameroiden välittämää videokuvaa olisi sitten tarkoitus heijastaa tuulilasiin samalla tekniikalla, jolla kyetään jo nykyisin heijastamaan esimerkiksi nopeusmittari kuskin eteen. Kameroiden avulla kuljettajalle voitaisiin sitten näyttää konepellin taakse jäävät kohteet esimerkiksi jyrkkää mäkeä noustaessa.

Vaikkakin systeemi on vielä varhaisella suunnittelutasolla, uskoo Land Rover, että siitä olisi varmasti hyötyä niin maastossa kuin tiukoissa kaupunkioloissakin ajeleville. Tällaista tekniikka voisi myöhemmin myös laajentaa raskaan liikenteen käyttöön ja näin kenties vähentää vakavien onnettumusten määrää.

Lähde

Edellinen artikkeli30 sekunnissa latautuva akku matkapuhelimeen
Seuraava artikkeliUusi systeemi laskee kaloreita pelkästään ruoka-annosten kuvien perusteella