https://www.youtube.com/watch?v=fUrGwb8Z_xI

Vaikka nykyisistä älypuhelimista löytyy kaikenlaisia sensoreita, jotka pystyvät tulkitsemaan lukuisia erilaisia asioita, eivät matkapuhelimet yksinään kykene mittaamaan tuulen voimakkuutta. Vaavud on kuitenkin nyt kehittänyt ratkaisun tähän epäkohtaan.

Firman valmistama tuulimittari muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon erilaisista yksityiskäyttöönkin ostetuista sääasemista löytyviä propelleja. Vekotin kiinnitetään puhelimesta löytyvään 3,5mm kuulokeliitäntään. Laite ei kuitenkaan välitä dataa tämän portin kautta eikä se edes sisällä yhtään elektroniikkaa. Varsinaiset laskut hoidetaan älypuhelinsovelluksessa ja propellin pyörimisnopeus saadaan määriteltyä siitä löytyvien magneettien avulla.

Kahden pienen magneetin ja älypuhelinten sensoreiden avulla voidaan sitten mitata tuulen nopeutta. Tällä tavalla valmistettu propelliosa on todella kestävä, sillä siinä ei ole yhtään hajoamisherkkää elektroniikkaa. Mikropiirien puuttumisesta huolimatta mittausvirhe on ainoastaan 0,2 m/s ja tietyissä älypuhelinmalleissa härveli pysyy mukana jopa 48 m/s puhaltavassa tuulessa. Yksi tuulimittari sovelluksineen maksaa 45 euroa ja kaksi tai useamman tilaamalla saa ilmasen kuljetuksen.

Lähde

Edellinen artikkeliJalkapallon MM-kisat Brasiliassa sekä niiden kaikkien aikojen paras maalintekijä Ronaldo
Seuraava artikkeliBio-robotti toimii ”syömällä” yhteyttäviä kasveja